hirdetés
hirdetés

Társadalmi elvárások szorításában

Ellentmondásosan ítélik meg anyaság és munka kapcsolatát a magyarok

A magyar társadalom kettős elvárást támaszt a kisgyermekes édesanyák felé a munka világában – közölte kutatása alapján az UNICEF Magyarország az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a megkérdezettek 92 százaléka úgy gondolja, hogy egy együtt élő pár esetén az a helyes, ha a férfi és a nő is hozzájárul a család jövedelméhez. A válaszadók több mint fele, 54 százaléka nem ért egyet azzal a kijelentéssel, hogy egy kapcsolatban a férfi feladata a pénzkeresés, a nőé pedig a háztartás és a család ellátása – tették hozzá.

Nem tartják teljes értékű munkaerőnek, mégis szívesen alkalmaznák

Kiemelték, hogy ezzel szemben a megkérdezettek 73 százaléka egyetértett azzal az állítással, hogy egy kisgyerekes nő nem tud teljes értékű munkaerő lenni, mert korán kell hazamennie és gyakran otthon is kell maradnia, ha beteg a gyereke. Bár a megkérdezettek többsége szerint a kisgyerekes anyukák nem számítanak egyenértékű munkaerőnek, a válaszadók 75 százaléka mégis szívesen alkalmazna kisgyerekes nőt – fűzték hozzá.

A kutatás szerint a többség a gyermek születése után 3,3 évvel áll újra munkába. Az anyák 10 százaléka a gyermek kétéves, 61 százaléka a gyermek hároméves korában kezd újra dolgozni. Budapesten átlagosan 2,5 évet töltenek otthon az anyukák. A nem gyesen vagy gyeden lévő anyák 84 százaléka nyilatkozott úgy, hogy gyermeknevelés mellett visszament dolgozni is.

Megsínyli a család a teljes munkaidőt, vagy sem?

A felmérésből kiderült, hogy az anyaság és a munka kapcsolatának megítélése is ellentmondásos: a válaszadók 71 százaléka szerint egy dolgozó anya ugyanolyan szoros kapcsolatban lehet a gyermekeivel, mint egy nem dolgozó anyuka. Ugyanakkor a megkérdezettek 62 százaléka szerint a család élete megsínyli, ha az anya teljes munkaidőben dolgozik.

A magyarországi reprezentatív felmérés – amelyet az UNICEF Magyarország az Indotek Group támogatásával végzett – 1002 ember megkérdezésével készült. A megkérdezettek 53 százaléka nő, 47 százaléka férfi volt.

(Mindeközben Finnországban: Finnországban ezentúl mindkét szülőnek 7 hónap fizetett szülői szabadság jár...)

(forrás: MTI)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés