hirdetés
hirdetés

BNP Paribas Cardif Munkaerőpiaci Stabilitási Index

Egyre optimistábbak a magyar munkavállalók

Az előző negyedévhez képest ismét magas, hatvankilenc pontos értéket vett fel a munkavállalói bizalmi index, ami hárompontos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A megkérdezettek több mint fele (52 %) pedig most először véli úgy, hogy könnyen találna magának új állást, ha azt elveszítené, derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös májusi munkaerőpiaci kutatásából. 

A tavalyi év hasonló időszakához képest három százalékpontot emelkedett, így az elmúlt évben ismét közel hetven pontos (69) értéket vett fel májusban a BNP Paribas Cardif Munkaerőpiaci Stabilitási Indexe. Vagyis az időszakonként tapasztalható minimális ingadozások ellenére továbbra is egy emelkedő tendenciáról beszélhetünk. 

A mérőszám azt fejezi ki egy száz pontos skálán, hogy a munkavállalók mennyire bíznak abban, hogy jelenlegi foglalkoztatójuk hosszú távon is munkalehetőséget biztosít majd számukra. Érdemes figyelembe venni, hogy az alkalmazottak milyen lépéseket tennének munkahelyük megtartása érdekében, amennyiben az veszélybe kerülne.

A diplomások a legderűlátóbbak

Míg 2015 júniusában hatvankettő, egy évvel később hatvan, 2017-ben pedig már hatvanhat pontot ért el a munkavállalói bizalmi index értéke. „Az előző évekhez képest jóval derűlátóbban ítélik meg a munkavállalók a jelenlegi állásuk stabilitását, ráadásul az újbóli elhelyezkedés megítélésével kapcsolatos mutató is most először lépi át a körükben az ötven százalékos küszöböt” – mondta el Kiss Márk István. A BNP Paribas Cardif biztosító vezérigazgatója hozzátette: a legoptimistább munkavállalók továbbra is a fővárosban élők és a diplomások, utóbbiak körében most vette fel az index az eddigi legmagasabb értéket, hetvennégy pontot.

Általánosságban elmondható, hogy iskolai végzettséget tekintve továbbra is a diplomások és az érettségivel rendelkezők alkotják a legbizakodóbb csoportot hetvennégy és hetvenegy ponttal, utánuk hatvannyolc ponttal következnek szakmunkás papírral rendelkezők, tőlük jócskán lemaradva, ötvenöt ponttal a legfeljebb nyolc osztályt végzettek jönnek.

Korcsoportok és szektorok tekintetében nincs lényeges különbség

Szinte minden korcsoportban jelentős javulás tapasztalható az elmúlt évben: a tizennyolc-huszonkilenc évesek körében hatvannyolc, a harminc-harminckilenc éveseknél hetven, a negyven-negyvenkilenc éves korosztálynál hetvenkét pontot vett fel az index, míg az ötven-ötvenkilenc éves korcsoportnál hatvanhét, a hatvan felettieknél pedig hatvanhárom pontot regisztráltak.  

A szektorok szerinti bontás tekintetében szintén nem figyelhető meg kiugró különbség: az iparban és építőiparban hetven, a kereskedelemben hetvenegy, a közigazgatásban dolgozóknál hatvannyolc pontot, a mezőgazdaságban működő munkavállalóknál hatvanegy pontot mértek.

Mindenhol növekvő tendencia figyelhető meg

A lakóhely szerinti bontásban a budapestiek körében három, a városban élőknél öt pontot emelkedett egy év alatt a bizalmi index, így az említett csoportokban hetven-hetvenegy pontot mértek májusban, viszont a falvakban élőknél hatvanöt pontot regisztráltak, ami két pontos visszaesést jelent egy év alatt.

A régiók szerinti bontásnál, a fentiekből is következően, Közép-Magyarországon hetvenegy pontot, Nyugat-Magyarországon hatvankilenc pontot, az ország keleti felében hatvannyolc pontot vett fel az index. Az ország középső és keleti részére vonatkozóan négy-négy pontos növekedés figyelhető meg az elmúlt egy évben.

A kor előrehaladtával csökken az optimizmus

Ami a karrierhez kapcsolódó jövőképet illeti, a férfi munkavállalók hetvenkilenc százaléka, a nők hetvenhét százaléka érzi úgy, hogy több mint öt évig megmarad a munkahelye, illetve férfiak hetvenhat százaléka és a nők hetvenöt százaléka látja biztosnak a helyét a jelenlegi munkahelyén. Az álláskeresés kapcsán a kor előrehaladtával csökken az optimizmus: a tizennyolc-huszonkilenc éves válaszadók negyvenkét százaléka, a harminc-harminckilenc évesek harminchat százaléka, a negyven-negyvenkilenc évesek harminckilenc százaléka válaszolta azt, hogy könnyen vagy nagyon könnyen találna magának új, a képzettségének megfelelő munkát, amennyiben elveszítené az állását. Ezzel szemben az ötven-ötvenkilenc év közötti korosztálynál ez a típusú optimizmus már csak harminchárom százalékukra érvényes, a hatvan felettiek körében pedig mindössze tizenhét százalékra.  

Azok a munkavállalók, akik ennél rövidebb időre látják biztosnak a munkahelyüket, negyven százalékuk szerint a cég meg fog szűnni, negyvenkét százalékuk pedig úgy gondolja, hogy várhatóan lesz leépítés, ennek során pedig megválnak tőle.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: Szeptember 4. péntek délelőtt

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés