hirdetés
hirdetés

Innováció

Egy hazai startup is szerepel a Headstart egészségügyi innovációkat támogató verseny elődöntősei közt

A Sineko Global Kft. egészségügyi innovációjával a Headstart verseny elődöntősei közé jutott, így 40 000 euró támogatást kap ötletének továbbfejlesztésére. A vállalatnak megvan az esélye arra, hogy a döntőben további 10 000 eurót, valamint mentorprogramban való részvételi lehetőséget nyerjen kapcsolatkötési lehetőségekkel kiegészítve.

A magyar vállalat találmánya egy határokon átívelő, mesterséges intelligencián alapuló radiológusokat segítő szoftver, a GRAID.

Fiatal tehetségek innovatív megoldásai

Kihirdették a Headstart, az EIT Health egyik kiemelt, egészségügyi startupokat célzó versenyének elődöntőseit. A most kiválasztott csapatok az év második felében azért küzdenek majd, hogy lehetőségük legyen további támogatás és a befektetők figyelmének elnyerésére, mentorprogramban való részvételre és dobogós hely megszerzésére a verseny Grand Finals szakaszában. A Headstart programban az EIT Health 89 egészségügyi vállalkozást támogat Európában, köztük 17 csapatot a mérsékelt innovációs potenciállal rendelkező régiókból. Az elődöntősök közé hét startup jutott Olaszországból, kettő Portugáliából, Lengyelországból és Észtországból, egy-egy pedig Magyarországról, Görögországból, Romániából és Lettországból. Az összes elődöntős csapat 40 000 eurót kap innovációinak továbbfejlesztésére, valamint további 10 000 euróért versenyeznek a döntőben. Ebben az évben több mint 150 pályázat érkezett Közép-, Kelet- és Dél-Európa fejlődő régióiból, ami háromszorosa a 2019-es adatoknak.

"Az innovatív egészségügyi rendszerek fejlesztésének kulcsa az ifjú innovátorok kezében van, hiszen a fiatal tehetségek hozzák létre a jövő egészségügyi megoldásait. Célunk, hogy biztosítsuk számukra a szükséges támogatást, emellett pedig mentorprogrammal és hálózatépítési lehetőségekkel segítsük őket. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen sok tehetséges fiatal van a fejlődő régiókban, akik olyan fontos egészségügyi megoldásokon dolgoznak, amelyek sok ember életét tehetik egészségesebbé és hosszabbá majd a jövőben" – mondta Inês Matias, az EIT Health InnoStars Business Creation Managere.

Új kategória a koronavírus elleni harcért

Ebben az évben az EIT Health a Headstart versenyben egy különálló kategóriát hozott létre, amelyben olyan startupokat támogatott, amelyek termékei és szolgáltatásai segítik a koronavírus visszaszorítását és kezelését Európában. Ilyen, a koronavírus elleni küzdelmet segítő megoldás a Headstart verseny magyar elődöntőse, a Sineko Global Kft. innovációja is. A határokon átívelő, mesterséges intelligencián alapuló strukturált riportálási rendszerrel rendelkező GRAID szoftver, ami radiológusok számára lehet nagy segítség a jövőben. A megoldás lehetővé teszi a radiológiai eredmények gyors és egyszerű megosztását, ezzel célja a riportálási idő csökkentése és a diagnosztika minőségének javítása. Az összes elődöntős csapat és projektjeik listája itt érhető el.

Az EIT Health Headstart program finanszírozási és mentorprogramban való részvételi lehetőségeket nyújt a fejlődő vállalatok számára, hogy felgyorsítsa az európai betegek életét javító innovatív termékek és szolgáltatások fejlesztését és piacra lépését. Az EIT Health regionális Business Creation Managerei által mentorált program támogatást nyújt a vállalatoknak, és segíti őket az innováció piacra lépéséhez szükséges kritériumok teljesítésében, ideértve a termék vagy szolgáltatás klinikai, beteg- vagy rendszerigényének igazolását. A mentorok ezen kívül segítik a csapatokat képességeik fejlesztésével és kapcsolati hálójuk bővítésével is, hogy azok a jövőben jó eséllyel pályázhassanak magánbefektetők pénzügyi támogatásaira.

 

 

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Újrahasznosítottuk 2019 egyik legsikeresebb KREATÍV rendezvényét: itt a Green Wave 2020! November 18-án fókuszban a fenntarthatóság és a marketing!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés