hirdetés
hirdetés

Teljesítményértékelési megoldás

Egy cég túlélése múlhat azon, képes-e beazonosítani kulcsmunkavállalóit

Tíz munkavállalóból csak kettő érzi úgy, hogy a teljesítményének értékelése és a munkaadójától kapott visszajelzés megfelelő motívációt jelent és kimagasló munkavégzésére ösztönzi - derül ki a Gallup Intézet korábbi nemzetközi felmérésből. Ez az adat lesújtó és jól jelzi, hogy egy cégnek kiemelten kell kezelnie a munkavállalói teljesítmény értékelést. A jelenlegi helyzetben ez még inkább igaz, hiszen csak azok a vállalatok fognak győztesen kikerülni a válságból, amelyek be tudják azonosítani kulcsmunkavállalóikat, és rájuk összpontosítva, velük együtt képesek hatékonyságukat növelni – hívta fel a figyelmet Hári Péter, az adatalapú HR-tech megoldásokat fejlesztő CX-Ray ügyvezetője. 

A munkahelyi teljesítményértékelés még sok esetben méltatlanul mostohagyereknek számít nemcsak hazánkban, de nemzetközileg is. Jól mutatja ezt a Gallup Intézet korábbi átfogó, nemzetközi felmérése is, mely meglepő statisztikai megállapításokat tett. Hiszen például csak a munkavállalók hetede érzi úgy, hogy a munkadójától kapott teljesítmény értékelés inspirálóan hat és jobb teljesítményre ösztönzi.

A vállalati hatékonyság a koronavírus-helyzet negatív gazdasági hatásai miatt égető kérdéssé vált. Hazánkra ez még inkább igaz, hiszen a legfrissebb európai uniós adatok szerint már Románia is megelőzte hazánkat munkatermelékenységben. (Ebben rangsorban az EU 27 tagállamából Magyarország a 25. pozíciót foglalja el, csak Bulgáriát és Lettországot előzve meg.)

A kulcsmunkavállalók húzzák a céget

De mit tehet egy magyar vállalkozás a jelenlegi helyzetben annak érdekében, hogy rövid távon növelje hatékonyságát? „A kulcsmunkavállalók beazonosítása létfontosságú. Hiszen a legjobban teljesítő kollégákra lehet építeni, ők lehetnek képesek átlendíteni a céget egy-egy nehéz szituáción is. Ha őket egy cég meg tudja tartani és megfelelően motiválni tudja, az már nagy lépés siker felé. Ebben nagymértékben segíthetnek a modern, technológiára épülő teljesítményértékelő rendszerek” – hívta fel a figyelmet Hári Péter, az adatvezérelt HR-tech megoldásokat kínáló CX-Ray ügyvezetője. 

Egy több mint 3000 cég megkérdezésével végzett MNB kutatás szerint – melyet áprilisban publikált a jegybank – a cégek két ötödének fog idén nehézséget okozni a bérek kifizetése. Éppen ezért sajnos számos vállalkozás kényszerült és kényszerülhet létszámleépítésre a költségcsökkentés jegyében. Ebben a tekintetben még inkább felértékelődik az objektív teljesítményértkelés, és a kulcsmunkavállalók beazonosítása, hiszen az ő megtartásukon a cég túlélése múlhat.

Adatalapú és valóságvezérelt vezetői döntésekre van szükség 

A korábbiaknál tehát ma még fontosabb, hogy a cégek a fontos döntéseiket adatokra alapozzák, és a szubjektív értékelésből fakadó torzítást minél inkább kiküszöböljék. A CX-Ray által fejlesztett adatalapú teljesítmény értkelőrendszer abszolút objektíven képes értékelni a kollégák teljesítményét. A hálózattudomány és az adattudomány vívmányait ötvöző megoldást, a koronavírus járvány elleni gazdasági védekezés jegyében a CX-Ray év végéig 100 hazai vállalat részére ingyenesen rendelkezésre bocsátja.  A program iránt hatalmas az érdeklődés, már csak mintegy két tucat szabad hely érhető el. 

(x)

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! Apex Toplistás pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2021. április 16.

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés