hirdetés
hirdetés
hirdetés

Movember

Daliás arcszőrzetekkel szállnak harcba a férfi dolgozók egészségéért Tatabányán

Nemrég adtunk hírt a kecskeméti Mercedes-Benz gyár novemberi egészséghónapjának eseményeiről,  most pedig egy újabb, ötletes megmozdulásról számolunk be. A férfi egészséghónap, a nemzetközi Movember mozgalom idején saját férfi kollégáit is bajusz és szakáll növesztésére ösztönzi a Bridgestone. A vállalat ezzel kívánja felhívni több mint 1000 férfi munkatársa és általában a férfiak figyelmét a prosztatarák-szűrés és a prevenció fontosságára. A kezdeményezés keretében a tatabányai abroncsgyár ingyenes és mindösszesen két csepp vérből elvégezhető prosztatarák-szűrési lehetőséget is biztosít férfi kollégái számára, és emellett egy jópofa versenyt is indítottak a nagyon is komoly ügy érdekében.

Novemberben a férfiak egészségére figyel a világ. Az Ausztráliából indult Movember mozgalom arra ösztönzi a férfiakat, hogy ebben a hónapban ne borotválkozzanak. Növesszenek bajuszt vagy szakállt, és ezzel hívják fel férfitársaik, valamint a hölgyek figyelmét is a prosztatarák-szűrővizsgálat és a prevenció fontosságára.

A megelőzés és a rendszeres szűrővizsgálat fontosságára hívják fel a figyelmet

A köztudatban az él, hogy a prosztatarák elsősorban az idősebb férfiak betegsége, miközben kevéssé ismert tény, hogy a negyven év fölötti férfiak körében előforduló rosszindulatú megbetegedések egytizede a prosztatát érinti, és e kor felett megsokszorozódik az esélye ezen betegség kialakulásának. A prosztatát érintő daganatok ráadásul sokszor tünetmentesek, és nem okoznak panaszt, ami miatt későn derül fény a betegségre, ezzel Magyarországon évente mintegy 1300 férfi halálát okozva a 4000 diagnosztizált esetből, a Semmelweis Egyetem adatai szerint.

„Mi férfiak ügyesek, bátrak és erősek vagyunk a mindennapi munka során, sajnos azonban ritkán, sokszor pedig már csak akkor keressük fel orvosunkat, ha baj van” – mondta Erényi Gergely, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. HR-vezetője. „A prosztatarák komoly betegség, ezért Movember kampányunkkal a megelőzés és a rendszeres szűrővizsgálat fontosságára szeretnénk felhívni férfi kollégáink és Tatabánya férfi lakosságának a figyelmét” – tette hozzá.

Ingyenes mérés és edukáció a férfi dolgozóknak

Az idejében felismert prosztatát érintő daganat, legyen szó jó-, vagy akár rosszindulatúról, jól kezelhető. A megelőzés és a korai felismerés egyik legfontosabb eszköze a PSA (prosztataspecifikus antigén) vizsgálat, amely mindössze 2 csepp vérből és néhány perc alatt mutatja ki a prosztata esetleges betegségére utaló jeleket.

A Movember keretében a Bridgestone ezért ingyenes és teljesen fájdalommentes PSA szint mérést és edukációs programokat szervez több mint 1000 férfi munkatársa számára, akiket emellett közös bajusz- és szakállnövesztésre valamint bajusz-szépségversenyre is invitál.

Dolgozók a tatabányai gyárban – egyelőre (többnyire) bajusz nélkül

Mutasd a bajszod! Indul a Bridgestone bajuszszépségverseny

Az érdeklődők a Bridgestone Facebook-oldalán követhetik nyomon a versenyt, és december elején szavazhatnak is a legszebb, például Rumcájszéhoz hasonlóan dús, Ferenc Józseféhez hasonlóan tekintélyes, illetve Petőfiéhez hasonlóan daliás arcszőrzetekre.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

hirdetés