hirdetés
hirdetés
hirdetés

10 pénzgyilkos szokás

Családi nyaralás? Tippek, hogy ne menjen rá inged-gatyád

Nyaralás közben sokan hajlamosak arra, hogy bővebbre engedjék a nadrágszíjat, és sok olyasmire is pénzt áldozzanak, amire amúgy a mindennapi életvitelük során sohasem tennék. Szervezetlen keretek között azonban ez a mentalitás csúnya anyagi katasztrófába sodorhatja az egész családot. Éppen ezért a Pénzcentrum összegyűjtött 10 olyan dolgot, ami leginkább égeti a családok üdülésre szánt keretét, ám aggodalomra semmi ok, hiszen adnak 10 tippet is, amivel csökkenteni tudjuk a nyaralás költségeit!

Sokan hajlamosak arra, hogy nyaralás közben úton útfélen pénzt adjanak ki olyasmikre is, amikre a mindennapok során eszük ágában sem lenne. A megállás nélküli étterembe járás, ételrendelés a repülőn/vonaton, taxival való utazgatás az éppen aktuális városnézés közben, mind-mind olyan kiadások, melyeket egy kis odafigyeléssel sokkal olcsóbb megoldásokkal is kiválthatunk. Érdemes tehát megfontoltnak lenni, már csak azért is, mert  utolsó nyaralása során tíz családból hét bizony csúnyán túllépte az előzetesen tervezett, az üdülésre szánt keretét – derült ki egy friss angliai kutatásból. Ezek alapján a kutatók össze is szedték, mi az a 10 dolog, ami a legtöbb pénzt elviszi az üdülés közben. Aggodalomra azonban semmi ok, mert az adatok kiértékelői 10 tanácsot is megfogalmaztak, amiknek a betartásával a következő nyaralásnak már biztosan nem kell anyagi csőddel végződnie.

10 dolog, ami égeti a pénzt nyaralás közben:

 1. Bankkártyával való fizetés díjai és költségei
 2. Étel- és italrendelés a repülőn
 3. Fizetős látnivalók megtekintése, szervezett tárlatvezetések, kirándulások költsége
 4. Éttermekben vagy különböző bárokban történő étel, illetve italfogyasztás
 5. "Kötelező" borravaló felszámolása az éttermi számlán
 6. Közlekedéssel, reptéri transzporttal kapcsolatos költségek
 7. Készpénzzel fizetett, "adható" borravaló
 8. Magas árfolyamok repülőtereken történő pénzváltás esetében 
 9. Különböző, kisebb gyermekek részére történő strandkellékek beszerzése (lapátok, vödrök, labdák, jégrém, fagyi)
 10. Váratlan vízumköltségek, idegenforgalmi adók

10 tipp, amivel pénzt takaríthatsz meg nyaralás közben:

 1. Vásárolj nagy üveges vizeket, üdítőket, hogy ezeket ne a kávézókban kelljen beszerezned a kávéd mellé horroráron
 2. Saját kirándulások, városnézések szervezése az előre szervezettek helyett
 3. Buszok előnyben részesítése a taxik helyett
 4. Városnézés sétálva, mellőzve a városnéző buszok használatát
 5. Vegyél magadhoz gyümölcsöket és süteményeket a reggeli svédasztalról, hiszen azokat a nap későbbi folyamán is simán megeheted
 6. Készíts még otthon elemózsiát az útra, hogy azokat ne a repülőn, vonaton kelljen megvenned
 7. A nagy márkák helyett mindig részesítsd előnyben a helyben készített/csomagolt ételeket, palackozott söröket, borokat
 8. Olyan éttermeket keress fel, ahol többnyire inkább a helyiek esznek, ne a turistaközpontok közvetlen közelében egyél
 9. Próbálj fix áras menüket enni az étlapról, a szabadon összeválogathatóak helyett
 10. Ha lehetőséged van szerezz be városkártyákat, amikkel mind a nevezetességekhez kapcsolódó belépőjegyek árát, mind a közlekedés költségeit is csökkentheted
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés