hirdetés
hirdetés

Fontos!

Aki még nem kérte az ágazati bértámogatást, siessen!

Április hónapra is jár az ágazati bértámogatás. A vállalkozásoknak fontos tudni, hogy:

  • aki március 28-ig jelezte igényét, annak nem kell újból beadni kérelmet;
  • aki nem kérte még, ne várjon a végső határidőig, gyorsabban hozzájuthat a támogatáshoz - hívta fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletek módosításáról szóló 147/2021. (III. 27.) Kormányrendelet alapján az ágazati bértámogatás csak azon munkaadók esetén hosszabbodik meg automatikusan, akik március 28-áig benyújtották az ezzel kapcsolatos igényüket. Azon vállalkozás, amelyik korábban még nem kérelmezte a támogatást, április 30-áig teheti ezt meg – jegyezte meg Bagdi Lajos, a Niveus Consulting Group adótanácsadási partnere.

Tapasztalatok alapján a támogatások kifizetése valóban felgyorsult, ezért, ha valaki nem szeretné kivárni az április 30-ai határidőt, várhatóan hamarabb is hozzájuthat a pénzhez – véli a szakértő.

A Kormányrendeletből az is kiderül, hogy akik a továbbiakban nem kérik a támogatást, erről április 6-áig nyilatkozhatnak a fővárosi és megyei kormányhivataloknál.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

hirdetés