hirdetés
hirdetés
hirdetés

Főszerepben a család

Akár fél év fizetett szabadság is megilleti az újdonsült apákat a Diageo-nál

A Diageo július 1-jén globálisan bevezetett, a vállalat összes munkavállalójára vonatkozó új családbarát szabályzatának értelmében a szülők (anyák és/vagy apák), akár 26 hét fizetett szabadságra válnak jogosulttá gyermekük egy éves kora előtt. A cég ezzel a lépéssel is tovább kívánja erősíteni egy befogadó és sokszínűségre alapuló vállalati kultúra építését.

Nemrég örömmel számoltunk be az Unilever hasonló kezdeményezéséről, most lássuk az újabb “fecskét”!

Példamutatás az egész társadalomnak

„A nálunk dolgozók átlagéletkora 31 év, sokuk életében most a családalapítás, gyermekvállalás a meghatározó. Minden munkatársunk számára, aki éppen élete ezen örömteli időszakát éli, biztosítjuk a Diageo globális szabályzatának megfelelő juttatásokat” – mondta Zeisler Gábor, a Diageo vezérigazgatója.

Különösen fontos számunkra kollégáink elkötelezettsége, és hiszünk abban, hogy a munka és magánélet egyensúlyának megteremtése hozzájárul ehhez. A Diageo ezzel a lépéssel példát is szeretne mutatni mind más globális vállalatok, mind a társadalom egésze számára.”

A Diageo munka és magánélet egyensúlyának kialakítására és fenntartására vonatkozó kezdeményezéseit Magyarországon is számos alkalommal elismerték, többek között Családbarát Munkahely és Szerethető Munkahely díjakkal jutalmazva az elmúlt évek progresszív gyakorlatát.

A vissza nem térő alkalmakat nem szabad elszalasztani

„Soha vissza nem térő alkalom, hogy jelen lehess a gyermek életének e korai szakaszában, láthasd növekedni, erősödni, okosodni nap nap után, ráadásul úgy, hogy mindebben támogat a munkahelyed is!” – mondta az új szabályzat kapcsán James Ashall, a DIAGEO által is támogatott Movement to Work mozgalom igazgatója.

Az alábbi videóban James Ashall beszél arról, számára milyen, a munkában is hasznosítható előnyökkel járt, hogy elment apasági szabadságra:

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.

hirdetés