hirdetés
hirdetés
hirdetés

Galéria

A pszichológusok nem gondolatolvasók, a régészek pedig nem dinócsontok között kapirgálnak

Életünk során legalább egyszer biztosan összesodor minket a sors olyanokkal, akiknek lövésük sincs, hogy pontosan miből áll a munkánk. A BoredPanda válogatásában olyan tweetek közül szemezgettünk, amik bizonyos szakmákkal kapcsolatos mítoszokat hivatottak megdönteni.

Mi az a dolog a munkáddal kapcsolatban, ami nagyon egyértelműnek tűnik, a többség mégis félreértelmezi?" Ezzel a címmel indított Twitter thread-et egy amerikai designer, a rá érkező válaszok pedig egyszerre humorosak és gondolatébresztőek.

#1 Manager

Az, hogy jól végzed a munkád, nem tesz alkalmassá arra, hogy másokat is irányíts.

#2 Programozó

A legtöbb programozónak lövése sincs, miért döglött be a nyomtató.

#3 Fotós

Attól még, hogy az interneten bukkantál rá, nem használhatsz fel szabadon minden fotót.

#4 Pár- és családterapeuta

A családi állapotom nincs befolyással a szakmai hozzáértésemre, az empátiámra vagy a tudásomra. A terápia hosszú időbe telik, ne várj csodát néhány ülés után, amit évek alatt tettél tönkre, nem lehet pár hét alatt helyretenni. A szexuális problémáknak az esetek többségében semmi köze a szexhez.

#5 Személyi asszisztens

Attól még, hogy valaki asszisztense vagyok, nem leszek egyből mindenkié.

#6 Szerkesztő

A szerkesztői munka főleg a szöveg szerkezetének javításáról, és formálásáról szól, mintsem az apró helyesírási hibák megtalálásáról. 

#7 Művész

A művészek is pénzből élnek, nem fognak jóllakni az alkotásukért cserébe kifejezett hálából.

#8 Régész

A régészek nem dinócsontokat tárnak fel, és a legtöbben sosem utaztak még messzi tájakra ásatást végezni.

#9 Pultos

Attól még, hogy kevesebb jeget kérsz az italodba, nem lesz benne több alkohol!

#10 Ügyvéd

Minden jogász bizonyos területekre specializálódik. Hiába vagyok ügyvéd, nem fogok tudni válaszolni az üzleti, polgárjogi, a hozzátartozód rákbetegségét érintő, vagy a hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosságról szóló kérdéseidre.

#11 Gyakornok

A gyakornokságnak a fejlődési és tanulási lehetőségekről kellene szólnia. Nem az a lényege, hogy egy amúgy fizetett pozícióra beteszel egy embert, akinek egy forintot sem fizetsz, és onnantól kezdve már gyakornoknak hívod.

#12 Pszichológus

Nem tudok a gondolataidban olvasni!

#13 Kreatív

A kreatív szakmában való sikeresség nagymértékben függ attól, hogy képes vagy-e még soha nem látott ötleteket eladni olyan ügyfeleknek, akiknek szemernyi képzelőereje sincs.

#14 Radiológus

Röntgen közben nem szükséges oda mutatnod, ahol fáj, pontosan látok mindent!

#15 Barista

Amikor a vevők azt mondják, hogy erősebb kávét kérnek, valójában csak sötétebb pörkölésűre gondolnak, nem szeretnének intenzívebb kávét inni.

(forrás: Boredpanda)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

A CMA nevezései között ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! Új versenyünkre, az Influra az elmúlt két év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk. Nevezési határidő: április 11.

hirdetés