hirdetés
hirdetés

Jóllétünk védelmében

A Nike egy hetes fizetett szabadságot rendelt el az alkalmazottak mentális jóllétének megóvása érdekében

A Nike nemrégiben bejelentette, hogy dolgozói mentális egészségét prioritásként kezelve egy hét extra fizetett szabadságot rendel el, hogy megelőzzék a kiégést és az alkalmazottak plusz időt kapjanak a pihenésre. Korábban foglalkoztunk már azzal, hogy a hasonló kezdeményezések mennyire hasznosak a valóságban, mármint ami a kiégés megelőzését illeti.

A Nike senior menedzsere azt írta a LinkedIn oldalán, hogy ez nem csupán egy extra szabad hetet jelent, hanem annak az elismerése is, hogy a vállalat képes priorizálni a mentális egészséget, miközben a munka is elkészül. Arra biztatta az alkalmazottakat, hogy szánjanak időt ezalatt a hét alatt a pihenésre és a szeretteikkel való időtöltésre – a lényeg, hogy ne dolgozzanak. A kezdeményezést főként az elmúlt év stresszel teli, megfeszített időszaka ösztönözte. A menedzser kiemelte, hogy a pihenésre szánt idő kulcsfontosságú a jó teljesítmény fenntartásához. 

A képet azonban árnyalja, hogy csak az irodai dolgozók kapják meg az egy hetes fizetett szabadságot, a kiskereskedelmi dolgozók nem.

A kiégés egyre égetőbb probléma

2019-ben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a munkahelyi kiégést elismerte foglalkozási jelenségként. Ez volt az első alkalom, amikor a globális egészségügyi szervezet a kiégést a betegségek munkahelyi veszélyként való besorolásában említette. Ez egyben azt is jelentette, hogy a munkavállalók nem csupán betegségek miatt kérhetnek orvosi segítséget.

A WHO egy 2020-as tanulmányában megállapította, hogy a COVID-19 járvány a világ országainak 93 százalékában akadályozta vagy leállította a kritikus mentálhigiénés szolgáltatásokat, miközben a mentális egészséggel való foglalkozás iránti kereslet folyamatosan növekszik. 

Sokan tapasztalják, akik otthonról dolgoznak a járvány idején, hogy a munka-magánélet egyensúlyának fenntartási nehézsége növeli a kiégés kockázatát, amelynek tünetei többek között a kimerültség, a motiváció hiánya és a szorongás. A Deloitte kutatása szerint pedig a kiégés "negatívan befolyásolhatja a munkavállalók egészségét, valamint a teljesítményét és a szükséges ütemben történő tanulást és fejlődést".

A kezdeményezés egyre gyakoribb

Ahogy tehát láthatjuk, a mentális egészség fontosságának elismerése valóban példaértékű a vállalat részéről, és szerencsére nem is ők az egyedüliek, akik hasonló lépésekre szánták el magukat.  

A Microsoft például világszerte öt extra szabadnapot ad munkavállalóinak, amit a mentális jóllétükre fordíthatnak. Áprilisban pedig a LinkedIn egy egész hét szabadságot biztosított világszerte dolgozóinak, hogy feltöltődhessenek és el tudjanak szakadni a munkától és az e-mailezéstől.

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

(forrás: Euronews)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra cégvezetőknek, értékesítési vezetőknek, értékesítőknek, kommunikációs szakértőknek, politikusoknak, és mindenkinek, akinek a munkája részét képezi, hogy meggyőzzön másokat, értékesítsen valamit: terméket, szolgáltatást, ötletet vagy önmagát.

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! 10 alkalmas képzés péntekenként: 10 oktatási nap + konzultációs lehetőség! 2021. októbertől!

Mutassátok meg, hogy CSR-ral valóban lehet jót tenni! Normál nevezési határidő: október 12.

A HRPWR.HU és az Üzlet & Pszichológia szaklap bemutatja a VIII. HR szakmai randit.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Végső nevezési határidő: október 15.

hirdetés