hirdetés
hirdetés

B terv

A munka és a munkavállaló nélkül maradtakat egyszerre segíti kezdeményezésével a Friends Club Hungary

A jelenlegi krízishelyzetben a Friends Club Hungary Kft. rendezvényszervező cég tulajdonosai elindítottak egy társadalmi célú mozgalmat, és kidolgoztak egy lehetséges megoldást a munkavállalók, valamint a munkavállaló nélkül maradt munkáltatók megsegítésére: ez a B terv.

Az elmúlt hetekben nagy erőkkel dolgoztak saját cégük és munkatársaik megmentéséért. A válságtervük kidolgozása mellett fogtak bele egy másokat is megsegítő projektbe: a “B” tervbe.

A koronavírus által kialakult helyzetben, a gyors reagálásnak köszönhetően, a csapat létrehozott egy mozgalmat – karitatív módon –, amelynek célja a rendezvény-, konferencia-, vendéglátás-, szórakoztatás- és turisztikai szektorban hirtelen munka nélkül maradt értékes munkaerő azonnali segítése, valamint azon szektorok segítése, ahol most kiemelten nagy szükség van a munkaerőre.

Az elmúlt napokban folyamatosan kommunikáltak a szervezők olyan bajba jutott cégek tulajdonosaival, akik a jelenlegi helyzetben olyan döntésre kényszerülnek, hogy el kell küldeniük az alkalmazottjaikat. Az elküldött alkalmazottakkal felvették a kapcsolatot.

“A célunk az, hogy segíteni tudjunk a dolgozni akaró embereknek, valamint hogy segíteni tudjunk a munkaerőhiányban lévő intézményeknek, vállalatoknak, tehát, hogy összefogva átvészeljük ezt a nehéz időszakot.”

A fő cél, hogy a munka nélkül maradt kollégák a lehető leghamarabb munkát találjanak, ezzel folytonosan biztosítani tudják a megélhetésüket, és biztosítani tudjanak munkafolyamatokat az arra szükséges helyeken. Akár az is megoldás lehet, ha átmeneti időre sikerül nekik munkát találni, ami adott esetben segítség lehet egy intézmény vagy egy vállalat számára is az aktuálisan feltorlódott feladatok kezelésében, valamint akár amiatt is, mert esetleg számos munkatársnak most határozatlan ideig otthon kell maradniuk a gyermekeikkel. A határozatlan idejű helyettesítés is megoldás lehet mindkét fél számára.

A munkavállalók és munkaadók az alábbi oldalon keresztül tudják jelentkezésüket feltölteni: http://friendshungary.hu/bterv/

Szeretnék megtalálni azokat a nagyvállalatokat, intézményeket, szervezeteket, ahol azonnali munkaerőre van szükség. Elsőként a Magyar Honvédséggel jött létre egy együttműködés, és általuk, a mozgalom szervezői fel tudják ajánlani az első kézzelfogható segítséget/munkahelyet a bajba jutottak számára.

Azóta több vállalat is csatlakozott vagy érdeklődik a mozgalom iránt, akiknek árufeltöltésben, ételkiszállításban stb. kellhet segítség. Ők készen állnak fogadni a munkavállalókat, és számukra munkahelyet biztosítani.

A projekt a vállalati környezetben gyors, hatékony, mérhető kapcsolattartást segítő Blue Colibri App magyar startuptól kapott segítséget a felület hatékony kezelésére. Emellett segítségükre jelentkezett a vendeglista.hu csapata, aki az általuk működtetett regisztrációs rendszert ajánlották fel a projekt számára ellenérték nélkül.

Rendszerükkel a B terv-ben gondolkodó közösségnek szeretnének a szervezők segíteni abban, hogy napi szinten tájékozódhassanak a lehetőségekről, informálódjanak a kialakult helyzetről.

“Gyakorlatilag a munkaerő-túlkínálatot elvezetjük oda, ahol éppen nagy szükség van a munkaerőre!”
 
A Friends Club Hungary csapata közvetlen kapcsolatban áll, és könnyen eléri saját szektoruk szereplőit, akiknél ezt a bizonyos drámai hatását kifejtette a krízishelyzet. Elsődleges célként tűzték ki, hogy az érintetteknek folyamatosan eljuttassák az újabb és újabb munkalehetőségeket, a munkahelyekhez pedig eljuttassák a munkaerőt.

Itt érhető el a mozgalom webfelülete.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A legjobb HR-kommunikációs megoldások versenye. Normál nevezési határidő: augusztus 19.

HR-esek és kommunikációs vezetők a nyitott szemléletű cégkultúráért. Egésznapos ÉLŐ konferencia szeptember 9-én!

Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra cégvezetőknek, értékesítési vezetőknek, értékesítőknek, kommunikációs szakértőknek, politikusoknak, és mindenkinek, akinek a munkája részét képezi, hogy meggyőzzön másokat, értékesítsen valamit: terméket, szolgáltatást, ötletet vagy önmagát.

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! 10 alkalmas képzés péntekenként: 10 oktatási nap + konzultációs lehetőség! 2021. októbertől!

Mutassátok meg, hogy CSR-ral valóban lehet jót tenni! Normál nevezési határidő: október 12.

hirdetés