hirdetés
hirdetés

Next Gens Day

A multik irányába kacsintgatnak a jövő HR szakemberei

Multinacionális vállalatoknál dolgoznának legszívesebben a HR szakos egyetemisták – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem legfrissebb kutatásából. A fiatalok többsége úgy gondolja, hogy a diploma kézhezvétele utáni három évben középvezetői pozícióig jut majd, és többször munkahelyet vált pályafutása során. A hallgatók azt is el tudják képzelni, hogy munkával töltött éveik során többször szakmát módosítsanak.

Saját emberi erőforrások (BSc) szakos hallgatói körében végzett felmérést a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU). A kutatást az intézmény által szervezett Next Gens Day 2019 HR szakmai napon végezték el, felmérve az egyetemisták munkaerőpiaci érvényesülésről alkotott véleményét. A válaszadók többsége (70%) már az egyetemi tanulmányai mellett is saját szakterületén dolgozik, így kézzelfogható tapasztalattal rendelkezik a munka világából.

Szívesen vállalkoznának a fiatalok 

A megkérdezettek 60 százaléka úgy gondolja, hogy a diploma kézhezvétele utáni 1-2 hónapon belül talál stabil munkahelyet, egyharmaduk szerint ehhez 3-6 hónapra lesz szükség. A megkérdezettek nagy többsége (80%) legszívesebben multinacionális vállalatnál dolgozna, de igen népszerűek a hazai nagyvállalatok (53%) és a saját vállalkozás indításának lehetősége (40%) is. Ezen irányú szándékaik komolyságát jelzi, hogy a megkérdezettek 11 százaléka saját vállalkozás vezetőjeként képzeli el magát 1-3 évvel a diploma kézhezvétele után. A lista végén a közszolgálati szervezetek állnak a megkérdezett hallgatók körében. 

Az egyetemisták több mint fele úgy gondolja, hogy 1-3 év alatt középvezetői szintig juthat a ranglétrán, és csupán 2 százalékuk képzeli el szabadúszóként vagy digitális nomádként az életét. A hallgatók fele úgy gondolja, hogy egy hazai munkavállaló 6-10 év alatt elérheti karrierje csúcsát, és alig egytizedük gondolja úgy, hogy ehhez 15 évnél több időre van szükség.

 A szakmamódosítás sem kizárt

A hallgatók közel fele számít arra, hogy munkával töltött évei alatt 1-3 alkalommal vált munkahelyet, 20 százalékuk szerint azonban ez akár 5-nél több alkalommal is megtörténhet. Csupán a tanulók 3 százaléka számít arra, hogy mindössze egyszer fog munkahelyet váltani aktív évei során. Bár a válaszadók 90 százaléka legszívesebben a saját szakjának megfelelő területen helyezkedne el, több mint 40 százalékuk azt is el tudja képzelni, hogy többször vált majd szakmát pályafutása során. 

„A mostani egyetemisták nem tudják, hogy a tanult szakmájuk létezni fog-e 5-10 év múlva, ráadásul a pályaválasztás sem egyértelmű, hiszen csak Magyarországon 400 szak érhető el, nem beszélve a külföldi lehetőségekről. Aki most kezdi meg a tanulmányait, már nem egy életre választ szakmát” – mondta el az eseményen Megyeri Mirtill, a Zyntern.com társalapítója. „Ma Magyarországon csupán a munkavállalók 30 százaléka dolgozik eredeti végzettsége szerint.” Az előadó felhívta a figyelmet arra, hogy a PwC 2018-as kutatásának eredményei szerint a 2030-as évek közepére a jelenlegi munkahelyek 30 százaléka teljesen eltűnik majd, így a mai egyetemistáknak elsősorban saját készségeik fejlesztésére érdemes koncentrálniuk.

Közösen a jövő HR generációiért

 A METU szervezésében, az Aon Magyarország fő szakmai támogatásával megvalósult Next Gens Day 2019 tematikus HR-nap a szakma jövőjét és legégetőbb kérdéseit nyolc előadáson keresztül vette górcső alá. „Szakértőink olyan témákat vizsgáltak, mint a kapunyitási pánik, a HR szakma digitalizációja vagy a Z generáció integrációja a munkaerőpiacon. Hiszünk abban, hogy a hallgatók számára lépéselőnyt jelent, ha már tanulmányaik alatt is lehetőségük van megismerni a szakma kulcsszereplőit és találkozni a legfrissebb trendekkel” – mondta el Uzsák Éva Virág, az Aon Magyarország Talent Solutions vezetője. 

A rendezvény második felében a METU emberi erőforrások szakos (BSc) hallgatói számára a hazai felsőoktatásban rendkívülinek számító lehetőség is megnyílt. Az egyetem és a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) magyar tagozata által februárban kötött megállapodás részeként ekkor vette kezdetét a „Next Gens – közösen a jövő HR generációiért” program, melynek keretében 66 egyetemista 6 alkalmas egyéni, a pályakezdésükhöz támogatást nyújtó coaching folyamatban vehet részt. A program eszmei értéke megközelíti a 6 millió forintot, ami egyben azt is jelenti, hogy ez az elmúlt évek egyik legnagyobb ilyen jellegű kezdeményezése Magyarországon.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

hirdetés