hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kinevezés

A Knorr-Bremse ügyvezetője a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara új elnöki székében

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2019. május 7-én tartotta éves taggyűlését. A testület Sávos Andrást, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját választotta Magyarország legnagyobb külföldi vállalati szervezetének új elnökévé. Sávos András 2017. óta tagja a  kamarai elnökségnek, most kezdődő elnöki  mandátuma két évre szól, amely meghosszabbítható.

Sávos András 2015 óta vezeti a német Knorr-Bremse csoporthoz tartozó budapesti vállalatot, amely 1900 dolgozóval fékrendszereket fejleszt és gyárt vasúti járművekhez, ezen a területen anyavállalatával együtt piacvezetőnek számít. A Knorr-Bremse vasúti ágazatának budapesti gyártó- és fejlesztő központja több mint 500 mérnököt alkalmaz.

„Nagy megtiszteltetés, ugyanakkor nagy felelősség is, hogy az ország egyik legjelentősebb gazdasági szervezetét vezethetem az elkövetkező két évben, amelynek tevékenysége hatással van a német magyar kétoldalú kapcsolatok alakulására is. A két ország közötti gazdasági kapcsolatok kiválóak ésfolyamatosan fejlődnek. A német befektetések munkahelyeket teremtenek, segítenek a magyar gazdasági szereplőknek bekapcsolódni és helyt állni a növekvő globális gazdasági versenyben. A német vállalatok a másik oldalon ma már nem csak jól képzett és elkötelezett munkaerőt nyernek, de olyan tudást is, amely segíti a termékek és szolgáltatás fejlesztését, versenyelőnyük megőrzését a világpiacon” – emelte ki Sávos András megválasztását követően.

Sávos András Dale A. Martin-t, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatóját követi az elnöki székben, aki 2013 óta vezette az elnökséget, és aki az alapszabály szerint legfeljebb hat évre korlátozott mandátum lejártával már nem volt jelölhető az elnöki posztra. Az ő elnöksége alatt indult el többek között a Kamara Szakképzési Díja, valamint a műszaki karriert fiatal nők körében népszerűsítő „TechCsajok” országos rendezvénysorozat, és az ő  ezetésével vált intenzívebbé a Kamara a magyar gazdasági kormányzattal, valamint a Nemzeti Befektetési  Ügynökséggel (HIPA) folytatott együttműködése is.

(balról jobbra) Gabriel A. Brennauer, a DUIHK ügyvezetője, Sávos András, a DUIHK új elnöke, Dale A. Martin a DUIHK leköszönő elnöke (Forrás: DUIHK/Halász)
Kattints a képre a nagyításért!

Búcsúbeszédében Dale A. Martin kijelentette: „Az elmúlt hat év számomra nagy megtiszteltetés volt. Szerettem ezt a kihívást és értékesnek tartottam. Remélem, sikerült – közösen az elnökséggel – olyan eredményeket elérnünk, amelyekkel hozzájárulhattunk az itteni német cégek fejlődéséhez.” Hozzátette, hogy a Kamara  elnökségi tagjaként továbbra is aktív részt kíván vállalni majd a szervezet munkájában.

A taggyűlés további tisztségviselőket is választott.

A Felügyelőbizottságba a következő személyeket választották, hároméves mandátummal:

  • Karl-Heinz Keth, ügyvezető igazgató, Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.
  • Mátyásfalvi János, ügyvezető igazgató, Elektromotive Hungária Kft.

A Kamara elnökségébe négy tagot választottak, hároméves időtartamra:

  • Fábián Ágnes, ügyvezető igazgató, Henkel Magyarország Kft.
  • Armin Krug, partner, PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft.
  • Dale A. Martin, elnök-vezérigazgató, Siemens Zrt.
  • Klaus Windheuser, elnök-vezérigazgató, Commerzbank Zrt.

A taggyűlés könyvvizsgálónak választotta a

  • Diamant Könyvvizsgáló, Gazdasági és Pénzügyi Tanácsadó Kft.-t.
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés