hirdetés
hirdetés

Munkavállalói jóllét

A dolgozók 60%-a rendszeresen sportol a Legfittebb Munkahelyeken

Az ULYSSYS, az Acelity és az MKK lettek idén A Legfittebb Munkahely Díj büszke tulajdonosai. A 2013-ban privát kezdeményezésre megalapított díj nem titkolt célja a munkavállalói jóllét és a vállalati kultúra emelése a céges sportprogramokon keresztül.

Idén három kategóriában ítélték oda A Legfittebb Munkahely Díjat. Az induló középvállalatok között az ULYSSYS Számítástechnikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft., a nagyvállalatok sorából az Acelity – KCI Hungary; a közigazgatási szférából pedig a Magyar Követeléskezelő Zrt. lettek 2018 legfittebb munkahelyei. Az elbírálás szempontjai a jelentkezők között:

– a rendszeresen sportolók aránya,

– a vállalati sporttámogatás mértéke

– és ennek munkavállalói megítélése

voltak. Követendő példa, hogy a nyertes cégeknél átlagosan 60%-os a rendszeresen sportolók aránya, és átlagosan 80% a munkavállalók elégedettsége munkahelyének sporttámogatásával.

A nyertesek. A képre kattintva galéria nyílik!

A Legfittebb Munkahely Díj mögött komoly szakértői munka és egy mélyen humánus jövőkép húzódik meg. A program missziója az, hogy a munkavállalók életének természetes része legyen a rendszeres sport. „A mozgás lételemünk, mégis idő hiányában sokak számára elérhetetlen, hogy rendszeresen sportoljon. Látványos eredményeket a tudatos munkaadók és a jól megszervezett munkahelyi sportprogramok segítségével lehet elérni ez ügyben. A motiváció szerencsére nem marad el a munkáltatói oldal részéről sem, hiszen a fitt munkaerő számokkal kimutathatóan is hatékonyabb munkaerő. Jó hír, hogy egyre erősödik ez a szemlélet! Hat éve még utópisztikusnak tűnt az, amit képviselünk. Akkoriban még ’jófejségnek’ számított, ha egy vállalat sportprogramot indított. Mára ez evidenciává vált, és ez már paradigmaváltás” – fejti ki Czakó Márton, a Legfittebb Munkahely Program projektvezetője. Az idei jelentkezők kérdőívei alapján összeállított prezentáció mindenki számára elérhető a www.legfittebbmunkahely.hu weboldalon.

A Legfittebb Munkahely 2018 Díj tulajdonosai a titulus mellett kapnak egy 100 000 forint értékű sporteszközbérlést a Team Rekreáció jóvoltából, valamint egy éves Battlejungle előfizetést, ami egy felhasználóbarát munkahelyi sportprogram applikáció (és amelyről mi is írtunk korábban itt).  Rengeteg hagyományos és akár extrém módja van annak, hogy a mozgáson keresztül épüljünk és építsük a munkahelyi közösségünket, amelyben végül is életünk legnagyobb részét töltjük el – a hagyományos sportprogramok mellett akár egy, a cég udvarára telepített mászófalban vagy éppen egy VR virtual trainer eszközben is lehet gondolkodni. A lehetőségek száma szinte végtelen, a lényeg az elhatározás, amint azt a díjnyertes cégek példája is bizonyítja.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Március 19-én, pénteken Belső kommunikációs workshop a Kreatív szervezésében!

hirdetés