hirdetés
hirdetés
hirdetés

Munkavállalói jóllét

A dolgozók 60%-a rendszeresen sportol a Legfittebb Munkahelyeken

Az ULYSSYS, az Acelity és az MKK lettek idén A Legfittebb Munkahely Díj büszke tulajdonosai. A 2013-ban privát kezdeményezésre megalapított díj nem titkolt célja a munkavállalói jóllét és a vállalati kultúra emelése a céges sportprogramokon keresztül.

Idén három kategóriában ítélték oda A Legfittebb Munkahely Díjat. Az induló középvállalatok között az ULYSSYS Számítástechnikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft., a nagyvállalatok sorából az Acelity – KCI Hungary; a közigazgatási szférából pedig a Magyar Követeléskezelő Zrt. lettek 2018 legfittebb munkahelyei. Az elbírálás szempontjai a jelentkezők között:

– a rendszeresen sportolók aránya,

– a vállalati sporttámogatás mértéke

– és ennek munkavállalói megítélése

voltak. Követendő példa, hogy a nyertes cégeknél átlagosan 60%-os a rendszeresen sportolók aránya, és átlagosan 80% a munkavállalók elégedettsége munkahelyének sporttámogatásával.

A nyertesek. A képre kattintva galéria nyílik!

A Legfittebb Munkahely Díj mögött komoly szakértői munka és egy mélyen humánus jövőkép húzódik meg. A program missziója az, hogy a munkavállalók életének természetes része legyen a rendszeres sport. „A mozgás lételemünk, mégis idő hiányában sokak számára elérhetetlen, hogy rendszeresen sportoljon. Látványos eredményeket a tudatos munkaadók és a jól megszervezett munkahelyi sportprogramok segítségével lehet elérni ez ügyben. A motiváció szerencsére nem marad el a munkáltatói oldal részéről sem, hiszen a fitt munkaerő számokkal kimutathatóan is hatékonyabb munkaerő. Jó hír, hogy egyre erősödik ez a szemlélet! Hat éve még utópisztikusnak tűnt az, amit képviselünk. Akkoriban még ’jófejségnek’ számított, ha egy vállalat sportprogramot indított. Mára ez evidenciává vált, és ez már paradigmaváltás” – fejti ki Czakó Márton, a Legfittebb Munkahely Program projektvezetője. Az idei jelentkezők kérdőívei alapján összeállított prezentáció mindenki számára elérhető a www.legfittebbmunkahely.hu weboldalon.

A Legfittebb Munkahely 2018 Díj tulajdonosai a titulus mellett kapnak egy 100 000 forint értékű sporteszközbérlést a Team Rekreáció jóvoltából, valamint egy éves Battlejungle előfizetést, ami egy felhasználóbarát munkahelyi sportprogram applikáció (és amelyről mi is írtunk korábban itt).  Rengeteg hagyományos és akár extrém módja van annak, hogy a mozgáson keresztül épüljünk és építsük a munkahelyi közösségünket, amelyben végül is életünk legnagyobb részét töltjük el – a hagyományos sportprogramok mellett akár egy, a cég udvarára telepített mászófalban vagy éppen egy VR virtual trainer eszközben is lehet gondolkodni. A lehetőségek száma szinte végtelen, a lényeg az elhatározás, amint azt a díjnyertes cégek példája is bizonyítja.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

hirdetés