hirdetés
hirdetés

Munkaerőpiaci hír

A Diligent Globális Termék Innovációs Központot alapít Budapesten

A Diligent Corporation az innovatív vállalatirányítást támogató rendszerek vezető szállítója, amelynek termékeit közel 700 ezer vállalatvezető használja világszerte, bejelentette, hogy új Globális Termék Innovációs Központot hoz létre Budapesten. A Diligent a tervek szerint, több mint 300 új, magas szintű üzleti- és technológiai képzettséget igénylő munkahelyet teremt Magyarországon: termékmenedzsereknek, szoftverfejlesztőknek, minőségbiztásítással, kiberbiztonsággal, infrastruktúra üzemeltetéssel és gyártási folyamatokkal foglalkozó szakembereknek, kutatóknak kínálnak majd munkát. A Diligent beruházását a magyar kormány is támogatja a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökségen keresztül.

A világ legnagyobb vállalatai és legismertebb márkái közül többen is a Diligent technológiáját használják annak érdekében, hogy a vállalatirányítás legkorszerűbb módszereivel biztosítsák jövőállóságukat. A New York-i székhelyű Diligent olyan intelligens és innovatív, vállalatirányítási eszközöket ad a vállalatvezetők kezébe, amelyeknek köszönhetően a cégek valódi versenyelőnyre tehetnek szert azáltal, hogy a vezetők valós idejű információkat kaphatnak vállalataik működéséről, mindezt egy rendkívül biztonságos, felhőmegoldás segítségével, amelyet szolgáltatás alapú konstrukcióban (SaaS – software as a service) vehetnek igénybe a vállalatok. 

A Diligent küldetése, hogy a megoldásaikat igénybe vevő vállalatok képesek legyenek megragadni az előttük álló lehetőségeket, amelyben a hatékony vállalatirányítás kulcsszerepet játszik. A Diligent felhőalapú alkalmazásokat kínál az igazgatósági és felügyelő bizottsági feladatok hatékonyabb végrehajtásához, támogatja a közös munkavégzést és a bizalmas információk megosztását a vezetők között. A Diligent Corporation stratégiai partnerei az Insight Partners, a Clearlake Capital Group, és a Blackstone Group. 

“Most minden egyes beruházás aranyat ér, hiszen a munkahelyteremtő beruházások a jelenlegi világgazdasági környezetben egyre ritkulnak, ezért egyre erősebb értük a verseny. Ez egy 11,3 milliárd forintos beruházás, amely beruházáshoz Magyarország kormánya 2,8 milliárd forintnyi támogatást biztosít. A Diligent 300 felsőfokú végzettséggel rendelkező magyar munkavállalót fog felvenni, akik szoftverfejlesztéssel, vállalatirányítási programok fejlesztésével, számítógépes szolgáltatással és informatikai támogatással foglalkoznak majd. Ez egy komoly lépés Magyarország gazdaságának dimenzióváltása szempontjából abba az irányba, hogy a Magyarországra érkező beruházások egyre nagyobb mértékben alapuljanak a kutatásfejlesztésre és a magas hozzáadott értékre” – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Új fejezetet nyitunk a Diligent történetében és nagy reményekkel gyarapítjuk azoknak a sikeres, nemzetközi techcégeknek a sorát, amelyek Budapestre hozták üzletük valamely kulcsfontosságú tevékenységét. Hálásak vagyunk a magyar kormánynak, a HIPA-nak és személyesen Szijjártó Péter miniszternek a támogatásukért" – mondta Brian Stafford a Diligent vezérigazgatója. “A hamarosan megnyiló Globális Termék Innovációs Központunknak meghatározó szerepe lesz abban, hogy a Diligent hosszútávon bővíthesse kapacitását, növelhesse hatékonyságát és rugalmasságát, valamint, hogy hosszú távon biztosítsuk növekedésünket a termékfejlesztés és a technológiai részleg jobb együttműködése révén.” 

“Örömmel üdvözöljük a Diligent céget Magyarországon, és elkötelezettek vagyunk, hogy támogassuk őket a budapesti működésük elindításában. Az, hogy az iparágában vezető szerepet betöltő, dinamikusan növekedő, globális technológiai nagyvállalat Magyarország mellett tette le a voksát, alátámasztja stratégiánkat, hogy olyan magas hozzáadott értékű beruházási projektekre összpontosítsunk, amelyek nemzetközi karrierlehetőségeket biztosítanak a jól képzett hazai munkaerőnek” – mondta Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója.

A Diligent választása azért esett épp Magyarországra, mert élenjár a gazdaság digitális átalakításában és egy olyan befogadó ország Európa szívében, ahol nagyon sok tehetséges munkavállalót lehet toborozni. 

Budapest munkaerőkínálata kiemelkedő, sok multinacionális cég számára nyújt lehetőséget, kiváló élet- és munkakörülményeket kínál az itt dolgozóknak, ideértve az egészségügyi szolgáltatásokat, az oktatást és a foglalkoztatás feltételeit. A Diligent eltökélt szándéka egy világszínvonalú fejlesztő központ megalapítása Budapesten, amely a világ legsikeresebb vállalainak szállít majd megoldásokat. 

A Diligent által Budapesten kínált álláshelyek listája már elérhető a vállalat weboldalán

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

hirdetés