hirdetés
hirdetés

Jól zárták az évet

7 havi fizetést kapnak meg bónuszként a Sony munkatársai

A kiemelkedő bevételeknek köszönhetően a Sony héthavi fizetésnek megfelelő bónuszt tervez adni dolgozóinak. Hasonlóra az elmúlt húsz évben nem volt példa a cégnél.

A rekordméretű bónuszban a hírek szerint a szakszervezeti tagsággal rendelkező dolgozók részesülhetnek.

A cég, miután több mint nettó tízmilliárd dolláros konszolidált nettó nyereséggel számol az éves jelentésében, azt tervezi, hogy megosztja a profitot dolgozóival, akik közül a szakszervezeti tagsággal rendelkező munkatársaknak fizet ki héthavi fizetésnek megfelelő összeget. Ez azért is figyelemre méltó, mert a szakszervezet az ezt megelőző tavaszi tárgyalásokon ennél alacsonyabb összegű, nagyjából 6,9 havi fizetésnek megfelelő értékű bónuszról tárgyalt a Sonyval. Szokatlan, hogy egy ekkora kialkudott összegnél több bónuszt adjon egy vállalat, és közelebbről a Sony az elmúlt húsz évben nem tett tanúbizonyságot ekkora bőkezűségről dolgozói irányában.

A bónuszban ugyanakkor csak azok a dolgozók részesülnek, akik a teljes tavalyi évben szakszervezeti tagok voltak. A Sony 114 400 munkatársának 13%-a szakszervezeti tag, ami azt jelenti, hogy a bónusz „mindössze” nagyjából 14 872 munkatársat érint.

Mindez a pandémiának is köszönhető, hiszen a digitális szórakoztatóeszközökre erősen megnövekedett a kereslet az elmúlt egy évben, a kényszerű otthonlét hónapjaiban.

Ahogy mi is megírtuk, az elmúlt (és az idei) évben minden eddiginél jobban fókuszba került a munkavállalók elismerése, megbecsülése, és ezzel összefüggésben felértékelődött a jutalom lélektani jelentősége. Azt sem szabad ugyanakkor elfelejtenünk, hogy a munkatársak motivációja kapcsán a belső motivációt és az elköteleződést is fontos fókuszba helyeznünk a külső motiválásuk mellett, ezt pedig belső jutalmazással érhetjük el. És mindemellett munkavállalókként nagyon fontos időről időre önmagunkat is megjutalmaznunk.

(forrás: https://www3.nhk.or.jp/, https://www.tweaktown.com/, Telex)
hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! Apex Toplistás pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2021. április 16.

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés