hirdetés
hirdetés

Vakációzz munka közben!

7+1 túlélési tipp, ha az irodában töltöd a nyarat

Hogyan éld túl a nyarat az irodában? Legalábbis addig, amíg be nem vezetik a két hónapos fizetett nyári szabadságot… A HappyHunter Blog  összegyűjtött néhány hasznos ötletet, hogyan húzhatod ki, amikor épp nem vagy szabin!

Odakint tombol a nyár. Forr az aszfalt, turisták mosolygós tömegei kávéznak a hívogató teraszokon, míg te kocogsz be az irodába. A kollégáid menő nyári fotókat posztolnak az Instára, és ha ott elkerülnéd, küldenek a céges chat csoportba is. Valamikor majd te is mész nyaralni, de addig hogy bírd ki?

1. Élvezd ki a légkondit! A nyár szerintem a legjobb évszak, de álló nap ragadni az izzadtságtól nem túl felemelő. Az irodában – ha ügyes vagy – még meg is fázhatsz. Akkor szabi helyett mehetsz betegállományba… Na jó, csak vicceltem. De az tény, hogy gyakran megváltás a kinti hőségből belépni a klimatizált irodába.

2. Kezdj el valamit tanulni, amivel már régen kacérkodsz. Valami kreatív technikát, festést, nyelvet, új sportot, bármit, amit élvezel. Az újdonság, ami kihúz a megszokásból, örömöt és lendületet ad.

3. Használd ki a nyári estéket! Menj koktélozni a barátaiddal, halat enni a Rómaira, alkoholos fagyizni a Bálna teraszra. Ki mondta, hogy nem lehet nyaralni hét közben? Munka után? Csak a mértékre figyelj, hogy másnap fel tudj kelni :) Alkoholmentesen amúgy az irodában is koktélozhattok (mi szoktunk)!

4. Költözz el :) Egy új házba vagy lakásba hazamenni az első időben egészen olyan, mintha nyaralnál. Ha ez éppen esélytelen, akkor a pár napos kecócsere, esetleg a klassz helyen lakó barátod teraszán letolt home office is elég jó buli. Megoldás az is, ha vigyázol egy barát kutyájára, macskájára, halaira, amíg ő nyaral :)

5. Menjetek ki ebéd után együtt fagyizni a kollégákkal. Vagy rendeljetek pizzát, és tartsatok piknikebédet egy közeli parkban.

6. Rendezzétek át a munkaidőt, és alkudjatok ki rövid pénteket vagy későbbi munkakezdést. Esetleg korábbit, ha Pacsirták vagytok. Ha a főnökötöknek magától nem jut eszébe ilyesmi, inspiráljátok bátran. Civilben ő is csak ember :) Remélem.

7. Ha a nyár kicsit lazább munkaszempontból, csináljatok rendet, rendezzétek át az irodát, rendszerezzetek, fejlesszetek, selejtezzetek. Irtó nagy megkönnyebbülés megszabadulni a hónapok óta halogatott feladatoktól, vagy az irodában halmozódó ismeretlen eredetű papírkupacoktól.

+1 És tartsátok észben a legújabb FB-bölcsességet: az is nyaralás, ha a többiek szabin vannak, és senki nem fáraszt a hülyeségeivel.

Lupkovics Edit, IT divízióvezető – Jobsgarden
a szerző cikkei

(forrás: Jobsgarden)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés