hirdetés
hirdetés

Felzárkózás

4 fontos mozgatórugó, aminek segítségével kilábalhatunk a válságból

A beruházások élénkítése, a munkaerő fejlesztése, az innováció ösztönzése és a támogató intézményi keret javítása hozhatja el a sikert Magyarország számára a következő 10 évben – áll a McKinsey friss tanulmányában, amelyben a koronavírus-válság utáni felzárkózás lehetőségeit vizsgálták. Az eredményeket a Portfolio cikke foglalta össze.

A lendületet megtörte ugyan, a növekedési potenciált azonban nem tudta kiölni a magyar gazdaságból a koronavírus-járvány. Milyen kilátásokat tartogat ennek fényében az előttünk álló évtized? – ezt a kérdést boncolgatta legújabb tanulmányában a McKinsey&Co nemzetközi tanácsadó cég. Az elemzést sajtóeseményen mutatta be Jánoskuti Levente, a McKinsey budapesti irodavezetője, valamint Havas András, a vállalat partnere. Az eseményen elmondták: a következő 10 év stratégiai jelentőségű lesz Magyarország életében. Most dől el, hogy folytatódik-e az elmúlt 15 évben megfigyelt, illetve az utóbbi 5 évben felgyorsult felzárkózási folyamat.

Az anyag a sikerességhez négy fő mozgatórugót azonosított, ezek a következők:

  1. Beruházások élénkítése
  2. Munkaerő képességének fejlesztése
  3. Innovációösztönzés
  4. Támogató intézményi keretek javítása

Ezen belül a munkaerő képességeinek fejlesztése a 21. századi igényekhez kell, hogy alkalmazkodjon: idegennyelvtudás, csapatban dolgozás, kritikai készségek javítása. Ezt a szakképzés, mind a műszaki, természettudományos felsőfokú oktatás javításán keresztül lehet elérni.

A teljes cikk itt olvasható.

 

(forrás: Portfolio)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

hirdetés