hirdetés
hirdetés
hirdetés

#mostgyakornokai

27 gyakornok egy nap alatt: így zajlott a Telekom 24 órás kiválasztása

Lezajlott a Magyar Telekom Csoport második 24 órás gyakornoki kiválasztása, amelyről korábban mi is hírt adtunk, itt. A toborzásra több mint 900 hallgató regisztrált, közülük 300-an jelentkeztek a 21 meghirdetett pozíció valamelyikére. Végül a hazai telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelyének választott Magyar Telekom egy nap alatt 27 gyakornokot szerződtetett.

„Büszkék vagyunk rá, hogy egyedi toborzási programunk második alkalommal is eredményesnek bizonyult. A program által megszólított hallgatók száma önmagában is szép eredménynek számít, de legalább ilyen fontos visszajelzés digitális toborzási gyakorlatunk sikerességére, hogy a jelentkezők átlagon felüli skillekkel és kompetenciákkal rendelkeznek. A Telekom közel 500 gyakornokot foglalkoztat, akik közül később sokan a vállalatnál folytatják karrierjüket főállásban is. Most újabb 27 diák élhet azzal a lehetőséggel, hogy a technológia kínálta lehetőségek megragadásával a Telekom Csoportnál fejlődjön, jusson előrébb a karrierjében” – fogalmazott Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief HR Officere szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményükben.

A Magyar Telekom Csoport instant toborzási megoldása a tavaly novemberi kampányt követően ismét sikeresen zárult, hiszen a lehetőség meghirdetését követően több mint 900 egyetemista regisztrált a vállalat Most gyakornokai névre hallgató microsite-ján. Ekkor a diákok még csak annyit tudhattak, hogy IT-, mérnöki, gazdasági, illetve kommunikációs területekre keres gyakornokokat a vállalatcsoport. A pozíciók május 16-án 10 órakor kerültek nyilvánosságra, ekkor kezdődött a kiválasztási folyamat. Első lépésként az online regisztrációt követően egy kompetenciamérő játékot kellett kitölteni a jelentkezőknek, melyet egy ismert gamer is tesztelt: aki folyamatosan nyomon követte a #mostgyakornoka Facebook csoport történéseit, Hunboxing Zsolti segítségével kaphatott ízelítőt a játékból.

Ezt követte az online videóinterjús kör, majd az eredmények összesítése után a HR-szakemberek 60 jelöltet hívtak be személyes interjúra másnap délelőttre a Telekom és a T-Systems közös székházába, az ország legnagyobb irodaépületébe. A meghirdetett 21 álláshelyre végül összesen 300 diák pályázott, közülük kerültek ki a Most gyakornokai. Videó is készült a toborzásról, aminek érdekessége, hogy a tavalyi kampány során kiválasztott Valastyán Áron gyakornok mutatja meg nekünk, hogy zajlott az a bizonyos 24 óra.

Nézd meg a toborzásról készült videót:

Áron a tavalyi toborzás kapcsán elmondta: „Maga a kiválasztás egy nagyon jó tapasztalat volt, nem kellett heteket várnom e-mailekre, felesleges köröket futnom. Ez a 24 óra olyan gyors volt, hogy igazán stresszelni sem volt időm. Most 3,5 napot dolgozom egy héten, úgy, hogy az óráimat teljesen rugalmasan oszthatom be.”

Akik jelentkeztek a Most gyakornokának, de ezúttal nem találtak hozzájuk illő pozíciót vagy nem kerültek kiválasztásra, mostantól elsőként értesülhetnek a Telekom csoport további gyakornoki lehetőségeiről.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.

hirdetés