hirdetés
hirdetés

Vélemény

25 év alattiak szja-mentessége: az irány jó, de sok a kérdés

A korhoz kapcsolódó adókedvezmények nem ismeretlenek az elmúlt 10 évben kialakított jövedelemadó-rendszerben, így nem ez az első alkalom, hogy a 25 év alattiak adókedvezményben részesülnek. 2018. december 31-ig a 25 év alatti munkavállalók foglalkoztatása esetén szociális hozzájárulási adó (szocho) kedvezményt kaptak a munkáltatók. Ez legfeljebb havi 100.000 forint adóalapcsökkentést jelentett, ennek a szochoját nem kellett a foglalkoztatónak befizetnie. A fiatal munkavállalók szocho-kedvezményét – több más kedvezménnyel együtt – 2019-ben eltörölték azzal, hogy a pályakezdő fiatalok után még átmenetileg érvényesíthető volt a korábban kapott kedvezmény.

Egyelőre csak az szja-mentesség bevezetésének ténye ismert, mint mindig, itt is a részletek lesznek az igazán érdekesek. Ami biztos, hogy a KSH legfrissebb statisztikái szerint 2020. III. negyedévében összesen kb. 280.000 25 év alatti fiatal dolgozott, őket érintheti az szja-mentesség.

Fischer Ádám, a Niveus Consulting Group jogi partnere szerint fontos kérdés, hogy általános szja-mentességről beszélünk, vagy egyes jövedelemtípusokra fog vonatkozni, ahogy például a négy- vagy több gyermekes anyák szja-kedvezménye működik. Várakozása szerint ez utóbbi irányt fogja most is választani a jogalkotó. A négy- vagy többgyerekes nők szja-kedvezménye ugyanis "csak" a bér- és bérjellegű jövedelmekre vonatkozik. Osztalékból vagy ingatlanbérbeadásból származó jövedelem után nekik is fizetniük kell szja-t.

Általános, vagy egyes jövedelemtípusokra vonatkozik?

Véleménye szerint utóbbi lenne a jó irány a fiataloknál is, hiszen a munkával megszerzett jövedelmük (így különösen az iskolaszövetkezeten keresztül kapott jövedelem) adómentes lesz, míg egy általános adómentesség nagyon sok visszaélésre adna lehetőséget (például ha egy családi cég a gyerek(ek) nevén lenne, akkor a család adómentesen jutna osztalékhoz).

Az szja-mentesség tehát várhatóan a 25 év alatti fiatalok bér(jellegű) jövedelmére lesz alkalmazandó, ami lényegében meg fog egyezni a szocho-kedvezmény alapjával, mivel az is a bérkifizetéseknél bírt jelentőséggel. Lényeges különbség, hogy míg a szocho-kedvezmény a munkáltatók terheit csökkentette, addig az szja-kedvezmény a kézhez kapott nettó bért emeli. Változatlan bruttó bér mellett tehát az szja-kedvezmény a munkavállalónak jó, a szocho pedig a munkáltatónak.

Miért éppen ez?

Nem tudni, hogy miért az szja-kedvezmény bevezetése és nem a korábban létező szocho-kedvezmény visszavezetése mellett döntött a kormány, de több indok is felmerül.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

hirdetés