hirdetés
hirdetés
hirdetés

Varso Place projekt

14 ezer m²-en épül a tech közösség innovatív központja

Új együttműködést jelentett be az emberközpontú irodák egyik vezető fejlesztője: a HB Reavis az amerikai központú Cambridge Innovation Centerrel (CIC) dolgozik majd szorosan együtt. A CIC olyan inspiráló munkakörnyezet megteremtésén dolgozik, amely hatékonyságra, innovatív ötletek megvalósítására, ezáltal új termékek vagy akár vállalatok létrehozására ösztönzi a tehetségeket.

A HB Reavis 45 millió euró befektetéssel járul hozzá a központ törekvéseihez, amelyet az innovációs kampuszhálózat bővítésére használnak. A fejlesztő emellett csatlakozott a CIC igazgatótanácsához is.

A két vállalat közötti kapcsolat erősítéseként a CIC a HB Reavis Varso II fejlesztésébe költözik, ahol a terület 30%-át veszi bérbe. A megállapodás 22 hónappal az épület átadása előtt jött létre, mivel a Varso Place projekt egyik kiemelt célja, hogy a lengyel főváros tech közösségének központjául szolgáljon majd.

A CIC innovációs közösségeket épít: kampuszokat, ahol startupok, vállalati innovációs egységek és kockázati tőkealapok dolgoznak együtt. Kutató- és speciális iparági központjaik komoly feltalálókat vonzanak, akik a legtöbbet hozzák ki a helyi oktatóprogramokból és networking lehetőségekből is.

Különleges iparági központok

Varsó a Cambridge Innovation Center második európai központja lesz a 2016 óta működő rotterdami képviselet után. Azért döntöttek a varsói terjeszkedés mellett, mert a lengyel piac egyike a folyamatosan növekvő európai gazdaságoknak – az OECD nemrég a „fejlett országok” kategóriába sorolta. Az új irodájuk 14 ezer négyzetméteren ad majd otthont különleges iparági központoknak, melyek többek között az energia, biotechnológia és a digitális szektorokban tevékenykednek.

Tervben van egy innovációs központ létrehozása az Egyesült Királyságban is, ahol a HB Reavis már komoly piaci jelenléttel rendelkezik. Emellett a partnerek további innovációs „hubok” kialakítását is feltérképezik Berlinben, Frankfurtban és Európa-szerte több országban.

A HB Reavis a jövőben szívesen ad otthont további CIC irodáknak fejlesztéseiben, miközben saját co-working hálózatát, a HubHub-ot is építi. A HubHub co-working irodák jelenleg Varsóban és Pozsonyban kínálnak modern munkakörnyezetet, segítik a tehetséges szakemberekből álló közösségek építését, és támogatják a közös gondolkodást.

„A Cambridge Innovation Centerrel való együttműködésünk támogatja azt a stratégiai törekvést, hogy a világ legjobb innovátoraival, és modern munkakörnyezet kialakításán dolgozó szakemberekkel dolgozzunk együtt. Ennek köszönhetően tudunk egyedülálló irodai megoldásokat szállítani a különböző méretű vállalkozásoknak” –  nyilatkozta Marian Herman, a HB Reavis ügyvezető igazgatója. „Örömmel nyitjuk meg az első CIC központot Varsóban, amely az első a sok közösen tervezett projekt közül.”

A befektetéssel a legtehetségesebb szakembereket vonzhatják be

„Az úttörő munkahelyi megoldásokat fókuszba helyező HB Reavis-szal létrejött együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy jelentősen felgyorsítsuk innovációs kampuszaink globális hálózatának terjeszkedését, a közelgő lengyelországi nyitásunkkal egyetemben. A befektetés abban is megerősít minket, hogy a legtehetségesebb szakembereket tudjuk bevonzani, mialatt vezetői csapatunk a növekedés következő fázisára koncentrál” – tette hozzá Tim Rowe, a Cambridge Innovation Centre alapítója és ügyvezető igazgatója.

A jelenleg építés alatt álló Varso Place egy vegyes funkciójú fejlesztés, amelyben iroda-, kiskereskedelmi és vendéglátó funkciók mellett Európa egyik legmagasabb tornya is helyet kap. A 2019-ben elkészülő épületekben számos okos technológiát, és a felhasználók jó közérzetét szolgáló megoldásokat valósítanak meg. 2017-ben a projektet „WELL Core & Shell Precertification” előminősítéssel jutalmazta az International WELL Building Institute.

Néhány kép a megvalósuló új innovációs központ belső tereiről:

A HB Reavis Csoportról

A HB Reavis küldetése, hogy ingatlanmegoldásaik révén meghatározó élményekkel gazdagítsák az emberek életét. Fő fókuszukban azok az emberek állnak, akik számára fejlesztéseik készülnek: céljuk, hogy olyan nagyszabású tereket hozzanak létre, amelyek növelik az ott dolgozók és a környéken lakók produktivitását és jó közérzetét. Integrált pán-európai fejlesztőként épületeik tervezését, építését és kezelését is ők végzik, emellett befektetéskezelőként is működnek, és co-working-terek létrehozásával és üzemeltetésével is foglalkoznak. A World Finance Awardson elnyerték a „2016 Legjobb Irodafejlesztője” díjat.

A CIC-ről

Az 1999-ben alapított CIC központja a Massachusetts állambeli Cambridge-ben található, a vállalat innovációs központok építésével és működtetésével foglalkozik. A CIC és a családjába tartozó partner intézmények, mint például a LabCentral és a MassRobotics, innovátoroknak biztosítanak csúcskategóriás tudományos és technológiai infrastruktúrát közös használatra, többek közt irodákat, biotechnológiai laboratóriumokat és robotikai fejlesztőközpontokat.

A CIC célja, hogy innovációs közösségei támogassák az olyan vállalkozókat, akik a világ jobbá tételén dolgoznak. Indulása óta a CIC közel 5000 startup céget támogatott, a nyilvánosan bejelentett tranzakciók értéke meghaladta a 10 milliárd dollárt, beleértve a kockázati-tőke befektetéseket és a felvásárlási értékeket. Számos világszerte elismert technológiai vállalat, mint az Apple, Google (Android), Facebook, Twitter, Amazon, Shell, Hubspot, és Boeing helyezte fontos kezdeményezéseit a CIC központjaiba. A CIC továbbá több ország, például a holland, német, japán, kanadai és kínai kormányok innovációs globalizációs programjainak is otthont ad. A következő 10 évben a CIC szeretné innovációs központi hálózatát kiterjeszteni 50 városra világszerte.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

A CMA nevezései között ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! Új versenyünkre, az Influra az elmúlt két év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk. Nevezési határidő: április 11.

hirdetés