hirdetés
hirdetés
hirdetés
MEGJELENT!

A járványhelyzet miatt ezúttal ismét egy olvasóbarát PDF formátumban tálaljuk a legújabb Üzlet és Pszichológiát, és mivel így nem korlátozta semmi a terjedelmünket, még több cikk, információ bekerült. Például egy melléklet is. Előfizetőink emailben megkapják, aki viszont újságosnál szokta beszerezni, ide kattintson!

Újra- és újraépíteni magunkat nehéz helyzetekben

Jól bejáratott élet, ahol a napjainkat és az identitásunkat is a munkánk határozza meg, és ahol a munkánk egyben ürügy arra, hogy ne kelljen valódi érzéseket megélnünk. És aztán jön egy titokzatos vírus, és percek alatt felforgatja addig sziklaszilárdnak hitt identitásunkat. A Hétköznapi pár című film alaphelyzete ma sokaknak lehet ismerős.

Ne tűnj el a radarról!

Most, hogy az első két hónap krízisüzemmódja után a távmunka lehetőségeinek higgadt és hosszabb távra is tervező újragondolása van soron, és most, hogy a teljes elzártság után sok cégnél az irodákba lassan visszaszivárog a munkatársak egy része, ideje néhány részletet is szemügyre venni.

Gondolkodásmód

A hazai munkáltatók felismerik ugyan a fiatal munkavállalók igényeit, de nem reagálnak megfelelően rájuk – derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Y és Z generációt vizsgáló komplex kutatásából.

hirdetés
Átlagkereset

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése.

Produktivitás stresszmentesen

Mutatunk egy módszert, mely megváltoztatja az időhöz való hozzáállásod.

hirdetés
Wellbeing programok

A wellbeing fókuszba kerülő kérdéseiben Speiser Tamara, a Profession.hu HR projektekért felelős specialistája segít eligazodni.

Útmutató

Elkészült Magyarország első agilis toborzással foglalkozó útmutatója, amely az első, kifejezetten a toborzás területére fókuszáló, üzleti tapasztalatokat felhasználó kézikönyv.

A koronavírus árnyékában – egy pszichológus meglátásai

Hogyan hatott ránk az elmúlt időszak és mi az, amit ebből meg is tudunk tartani?

Atipikus foglalkoztatási formák

A projektszemléletű gondolkodás és az atipikus foglalkoztatási formák rendszerszintű alkalmazása egzisztenciális garanciát, rugalmasságot és versenyelőnyt jelenthet az atipikus foglalkoztatás hazai érdekképviseleteinek nyilatkozata szerint.

Nyaralás korona után

A jó vakáció nem csak annyiból áll, hogy elmenekülsz a munka elől. De akkor miből is áll? Cikkünkben kifejtjük.

Felmérés

A vállalkozás mérete és a tapasztalat számít a robotizációban „A kkv-k robotizálási barométere” nevű felmérés szerint.

Nyári munka karantén után

Újra több ezer diákot várnak nyári munkára a karantén után.

Régi-új játékos

Az új szolgáltató vezetői jól ismertek a HR-piacon, mögöttük sok éves személyes szakmai tapasztalat áll.

Bérigénykörkép

20%-os a nemek közötti bérszakadék pályakezdőknél egy friss országos kutatás eredményei szerint. Ez a szám különösen kritikus annak ismeretében, hogy a bérszakadék az életkor előrehaladtával folyamatosan szélesedik.

A vezetővé válás útján

Mi kell ahhoz, hogy kompetens vezetők lehessünk?

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

Milyen változásokat tud hozni a coaching szemléletű megközelítés egy ember, és azáltal egy cég életébe?

hirdetés

Magyarországon még nem tarolnak a toborzást segítő mobilapplikációk, pedig a technológia már megoldást jelent az eltűntnek hitt munkavállalók felkutatására.

Mit tesz a lélekkel és a pszichés működésünkkel egy-egy népszerű képmegosztó, közösségi alkalmazás? Hogyan hat az időnkre és annak megélésére, ha elkezdjük használni?

Legyünk csak egy csipetnyivel szerencsésebbek, innovatívabbak, sikeresebbek, hogy az esetleges következő hullámot könnyebben tudjuk átvészelni! Ebben segíthet minket – többek közt – az olvasás.

ÁLLANDÓ SZERZŐINK

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.